Våra katter - Stall Callimac

Search
Go to content

Main menu:

Våra katter

Vi har en del katter på gården, som alla härstammar från vår fina "hittekatt" Kitty som dök upp första vintern vi bodde här.

Investigator och Smokey är två kastrerade honkatter från Kittys första kull med kattungar, och Kit-Kat är en svart hankatt från hennes andra kull.

Snälla, fina lilla Fredrika Reinfelt (från Kittys andra kull) blev mor till tre kattungar: grårandiga Sigfrid, orange Foxfire och långhåriga svarta lilla Helga.  

Helga har i sin tur har också fått kattungar. I första kullen (2013) föddes svarta energiknippet Ninja Warrior och lilla E.T. Den andra kullen är född i april 2014 och består av: grårandiga lilla Cutie, och de långhåriga svarta Teddybear och Fluffy.

2015 har vi också fått tre kattungar: E.T. blev mamma till svarta Surprise i början av juni. Helga och Cutie blev mamma till varsin långhårig bedårande kattunge i slutet av augusti. Årets tre kattungar är till salu om det finns någon som kan erbjuda ett bra hem. Även Ninja och Fluffy är till salu, då vi börjar få lite väl många katter.  

 
 

KITTY

I februari 2010 dök det upp en mager och hungrig katt på vår gårdsplan. Hon hade följt efter en bil med elever hit. Eftersom det var meterhögt med snö ute och hon uppenbarligen inte hade något hem (eller i alla fall inte någon som tog hand om henne ordentligt), så förbarmade sig Camilla över henne, och började ge henne mat i stallet. Och hon bestämde sig för att stanna. Först fick hon hete "Lilla Katt", men döptes om till "Kitty" av Irek.

Så småningom visade det sig att hon var dräktig, och hon fick 6 kattungar i början av maj. En var det något fel på, men de andra 5 mådde bra. Det var en hankatt, och 4 honkatter:

LUDDE (ex Blacky), svart hankatt, såld till Suzanne och Moa Wiklund
PIP PIP, svart/orange/vit honkatt, såld till Suzanne och Moa Wiklund
CLIMBER, grå/orange randig honkatt
INVESTIGATOR, grårandig honkatt
SMOKEY, ljusgrårandig honkatt

Hon lyckades smita iväg 1-2 dygn när kattungarna var ca 3 veckor - och kom tillbaka dräktig, igen! I slutet av augusti så fick hon 7 kattungar till, som alla mådde bra. Det blev 4 hankatter och 3 honor:

KIT-KAT (ex Sotis), svart hankatt
SVINTO, grå hankatt, såld till Annelie Åsén
RAMBO, grårandis hankatt, såld till Jessica Demsby
TIGER, grårandig hankatt, såld till Jessica Demsby
HJÖRDIS (ex She-Man), grå och vit honkatt, såld till Vanessa Kjell
SAGA (ex Pip 2), svart/orange/vit honkatt, såld till Annelie Åsén
FREDRIKA REINFELT, svart/orange/vit honkatt

Utmärkande för Kittys kattungar är att de är mycket sociala, vänliga, trygga och lekfulla. Och de trivs bra i flock. Alla har blivit rumsrena snabbt och lätt, i stort sett av sig själva. Kitty själv har halvlång päls, och liknar i mycket en norsk skogskatt. Ungarna har lite kortare päls, men oftast mycket tät.

Numera är Kitty kastrerad. Tyvärr död 2011 (påkörd av en bil), liksom Fredrika Reinfelt och Climber.

 
 
Back to content | Back to main menu