Om oss - Stall Callimac

Search
Go to content

Main menu:

Om oss

Camilla Gabrielsson

Utbildad ridlärare (motsvarande level 2), LA/MsvC-domare i dressyr och MsvB-domarkandidat, inverkansdomare i hoppning samt hovslagare.

18 års erfarenhet som ridinstruktör, både som anställd ridinstruktör, hästansvarig och ridskolechef, bland annat på Råda Ridklubb, Storås Ridklubb, Nääs Ryttarförening, och Bollebygds Ridklubb. Har arrenderat och drivit ridskola utanför Halmstad samt i Tidaholm. Driver sedan 2004 utbildning av hästar och ryttare i egen regi.

Camilla har tidigare även arbetat på stuterier, hoppstall och handelsstall och har lång erfarenhet av både unghästar, hingstar och "problemhästar", samt att rida in och utbilda unghästar upp till Medelsvår B dressyr och 120 hoppning. Tränar dressyr sedan många år tillbaka för Bo Tibblin. Har tränat hoppning för bland annat Sten Lindgren, Fredrik Gustafsson, Anna Emanuelsson och Tord Börjesson.

Det är Camilla som håller i ridlektioner, träningar och hästutbildning.
Förutom att rida, så arbetar hon gärna hästarna från marken, med visning vid hand, löshoppning, longering, arbete vid hand och tömkörning. Camilla är även ute och dömer på många dressyrtävlingar varje år, och en del hopptävlingar (inverkansbedömning).

Pga tidsbrist har det inte blivit så mycket tävlande de senaste åren, men under 2013-2014 har det i alla fall blivit några starter i dressyr med C-ponnyn Norrhaga Alicia. Bland annat placering i LA:3 bland stora hästar samt start i MsvC. Tidigare har Camilla tävlat tom Msv dressyr och 120 hoppning. Dessutom visar hon hästar och ponnyer på utställning, premiering, treårstest och kvalitetsbedömning.

Omdöme vid ridlärarexamen 2013:
VG (högsta betyg) i hästens anatomi, hästens biologi samt pedagogik och ledarskap.
- Dressyr: "Bra grundridning. Mycket bra händer: korrekt handställning, rätt placerade och stilla." (VG)
- Hoppning: "Hästarna trivs med Camillas ridning, och avsett vilken häst det är så hoppar de bra med henne på ryggen". (G)

Utbildningar:
- Unghästutbildare BYS.
- Ridlärarexamen BYS.
-
Ledarutbildning Funktionsnedsättning & Delaktighet – steg 1.
- Banbyggarutbildning steg 1.
- Ridlärarutbildning på distans (Strömsholm, motsvarande level 2).
- Ridledarexamen (motsvarande RIK 0), delad kursetta.
- Dressyrdomare LA/MsvC samt MsvB-domarkandidat och ryttartestdomare.
- Inverkansdomare i hoppning.
- Grönt kort-handledare.
- Hovslagarlärling hos Mats Persson i Alingsås
- Hästskötarexamen.
-
Civilekonomexamen med inriktning på externredovisning, Handelshögskolan Göteborg

Zandra Gabrielsson

Har ridit in, utbildat och tävlat ponnyer upp till LA dressyr och hoppning. Hon har även god hand med "problemhästar" och känsliga, svårridna hästar. Andra stora intressen är musik (spelar basgitarr), fotografering och beach volley.

Zandra är 25 år, och har svårt att hinna med hästar och ridning för tillfället. Ibland hjälper hon till vid t ex ridläger. Dessutom har hon bland annat arbetat som reseledare för STS språkresor, idrottslärare i grundskolan (åk 1-9) samt beachvolleytränare (både i Sverige och i Thailand),  och hon har påbörjat utbildningen till sjukgymnast i Göteborg.
Favorithästar är framför allt Nadja
och Alicia men även Karamell.

 
Back to content | Back to main menu