Uteritter - Stall Callimac

Search
Go to content

Main menu:

Uteritter

Uteritter i naturskön omgivning anordnas. Här finns både grusvägar, skogsstigar, traktorstigar och ängar i bitvis ganska kuperad terräng. Därför kan vi erbjuda uteritter och turridning av varierande svårighetsgrad, allt från lätta rundor mestadels i skritt (som även passar helt ovana ryttare) till turer i högre tempo och svårare terräng (där man bör vara en erfaren ryttare). Allt beroende på ridvana och önskemål. Längden kan variera från 30 minuter upp till 3 timmar eller längre.

Våra hästar är vana att gå mycket utomhus, de är orädda och pålitliga, men ändå pigga och lyhörda för hjälperna. Eftersom de går i flock i hagarna, så känner de varandra väl och fungerar bra tillsammans. Vi har hästar av varierande typ och storlek, för att alla ska kunna hitta en häst som passar dem. Det är halvblod, shire, korsningar, fjordhäst, new forest, ridponnyer och russ. Alla hästar rids och tränas även i dressyr, så de är inte enbart turridningshästar - uteritter är bara en del i deras omväxlande arbete, och det gör att de inte blir uttråkade utan tycker det är roligt att komma ut i skog och mark.

Alla är välkomna, oavsett ålder och ridvana, då vi alltid försöker att skräddarsy uteritten efter era önskemål. Pga ett begränsat antal stora hästar har vi dock en maxvikt på 80 kg. M
an kan komma ensam och rida, eller i grupp. Dock är vi aldrig fler än 6 personer (plus instruktör och medhjälpare) på varje uteritt, ofta färre. Om man vill så finns det möjlighet att borsta och pyssla med hästen före och efter ridning. Det finns möjlighet att boka sitsträning på longerlina (för att träna upp sits och balans) och ridlektioner i paddock (för att lära sig inverka/kommunicera med hästen).

Fika, lunch eller middag kan ordnas om så önskas. Det finns också möjlighet till ridhelg med övernattning. Hör av dig med dina önskemål, så försöker vi ordna det!

Klädsel:
- Stövlar eller kängor med klack,
- Bekväma långbyxor utan kraftiga sömmar på insidan av benen som kan skava,
- Gärna tunna och smidiga handskar,
- Regnkläder
Ridhjälmar finns att låna om ni inte har egna.

Priser enligt överenskommelse, från 100 kr/person.

PRISEXEMPEL:
- 45-60 min: 15
0 kr (vuxna 180 kr). Svårighetsgrad efter önskemål.
- Ca 1,5 tim i skritt, trav och galopp. God ridvana krävs. 25
0 kr (vuxna 280 kr)
- Ca 2 tim i skritt, trav och galopp. Mycket god ridvana krävs. 35
0 kr (vuxna 380 kr)
Längre turer efter överenskommelse.

 
Back to content | Back to main menu