Ridläger 2012 - Stall Callimac

Search
Go to content

Main menu:

Ridläger 2012

Om våra läger och kurser
 

TRÄNINGSLÄGER DRESSYR

För ungdomar 10-18 år som tävlar LC-LA dressyr på egen eller lånad ponny/liten häst, och vill komma vidare.

Innehåll: Inriktat på dressyrträning/tävling. Sitsövningar på longerlina. Dressyrträning på egen ponny/häst och på våra ponnyer/hästar med videofilmning. Programridning med videofilmning. Utvärdering av vad som är bra och vad som behöver förbättras för varje ekipage, hur hästens form och gångarter kan förbättras. Konditions- och styrketräning för dressyrhästen (klättring, galopparbete etc). Arbete av hästen från marken. Göra upp ett arbetsschema- och tävlingsschema för den egna hästen. Häst- och stallskötsel inkl enklare massage och stretching samt att göra i ordning hästen inför tävling. Ryttarens sits och hjälper. Genomgång av vad dressyrdomarna tittar på.

Egen ponny/liten häst kan medtagas (ta med foder och strö), stallplats, övernattning och hemlagad mat ingår. Vi har välutbildade ponnyer och hästar till förfogande. 1-2 hästar/elev. 2 ridpass/dag samt teori. 7 dagar (det finns möjlighet att delta 14 dagar om så önskas).

Kostnad: 7 dagar 3.500 kr. Max 4 deltagare/kurs.
Kursledare: Camilla Gabrielsson, ridinstruktör och LA-domare i dressyr.

Datum:
v.27 (7 dagar) mån 2 juli – sön 8 juli
v.31 (5 dagar) mån 30 juli – fre 3 aug





TRÄNINGSLÄGER DRESSYR OCH HOPPNING

För barn och ungdomar 9-18 år som är på nivå ryttarmärke III-IV, och har börjat tävla klubbtävlingar i dressyr och hoppning. På egen eller lånad ponny/liten häst.

Innehåll: Inriktat på hopp- och dressyrträning/tävling. Dressyr- och hoppträning. Sitsträning. Programridning och banhoppningsträning. Videofilmning. Utvärdering av vad som är bra och vad som behöver förbättras för varje ekipage. Konditions- och styrketräning (klättring, galopparbete etc). Göra upp ett arbetsschema- och tävlingsschema för den egna hästen. Häst- och stallskötsel inkl enklare massage och stretching samt att göra i ordning hästen inför tävling. Ryttarens sits och hjälper.

Egen ponny/liten häst kan medtagas (ta med foder och strö), stallplats, övernattning och hemlagad mat ingår. Vi har välutbildade ponnyer och hästar till förfogande. 1-2 hästar/elev. 2 ridpass/dag samt teori. 7 dagar (det finns möjlighet att delta 14 dagar om så önskas).
Kostnad: 7 dagar 3.500 kr. Max 6 deltagare/kurs.
Kursledare: Camilla Gabrielsson, ridinstruktör, LA-domare i dressyr och stilhoppningsdomare.

Datum:
v.28 (7 dgr) mån 9 juli – sön 15 juli
v.30 (7 dagar) mån 23 juli – sön 29 juli

ALLROUNDLÄGER

För barn och ungdomar 8-16 år som är på nivå ryttarmärke I-IV. Ska kunna rida själv i alla gångarter och har börjat att hoppa lite. Vi har både ponnyer och stor häst, egen häst kan också medtagas.

Innehåll: Dressyrlektioner, hopplektioner, uteritter, ev märkestagning (endast 7-dagarsläger). Prova på gymkhana och kadriljridning. Videofilmning vid något tillfälle. Ev longering och löshoppning. Häst- och stallskötsel. Ev teori inför ryttarmärke. Hästens beteende och hur man hanterar hästen från marken. Olika fritidsaktiviteter som: bad vid vackert väder, kolla på film, lek och spel.

2 ridpass/dag plus teori. Egen ponny eller liten häst (max 155 cm) kan medtagas (medtag foder och strö). Annars har vi välutbildade ponnyer och hästar i storlek 126-169 cm. Varje elev har sin egen häst (ibland 2 hästar). 5 eller 7 dagar. Även möjlighet till 14 dagar.
Kostnad: 5 dagar 2.400 kr, 7 dagar 3.200 kr. Max 6 deltagare/kurs.
Kursledare: Camilla Gabrielsson, ridinstruktör, LA-domare i dressyr, stilhoppningsdomare.

Datum:
v.26 (5 dgr) mån
25 juni – fre 29 juni
v.32 (7 dgr) mån 6 aug – sön 12 aug  

VUXENKURS

För ryttare över 16 år, som är minst på nivå ryttarmärke III-IV, eller LC-LB. Dvs har god balans och inverkan, rider i alla gångarter och hoppar (valfritt). Med egen häst eller lånehäst. Vi har några stora hästar och flera välutbildade, trevliga ponnyer. Pga begränsat antal stora hästar så har vi dock viktgräns på 75 kg och rekommenderad maxlängd på 175 cm för de ryttare som deltar på våra hästar.

Innehåll: Träningsläger med valfri inriktning – dressyr eller allround. Inriktat på hopp- och dressyrträning/tävling. Dressyr- och hoppträning. Sitsträning. Uteritt. Programridning och banhoppningsträning. Videofilmning. Utvärdering av vad som är bra och vad som behöver förbättras för varje ekipage. Konditions- och styrketräning (klättring, galopparbete etc). Göra upp ett arbetsschema- och tävlingsschema för den egna hästen. Häst- och stallskötsel inkl enklare massage och stretching samt att göra i ordning hästen inför tävling. Ryttarens sits och hjälper

Egen häst kan medtagas (max mankhöjd 160 cm, ta med foder och strö), box/hage, övernattning och hemlagad mat ingår. Vi har välutbildade ponnyer och hästar till förfogande. 1-2 hästar/elev. 2 ridpass/dag samt teori. 3, 5 eller 7 dagar.
Kostnad: 3 dagar 1.700 kr, 5 dagar 2.800, 7 dagar 3.750 kr. Max 4 deltagare/kurs.
Kursledare: Camilla Gabrielsson, ridinstruktör, LA-domare i dressyr och stilhoppningsdomare.

Datum:
v.33 (5 eller 7 dagar) mån 13 aug – fre 17 aug/sön 19 aug
Helger enl ö k


 
Back to content | Back to main menu